fredag 18 maj 2012

Stilla shopping i Malmö - Fjärde bloggen

Vi körde förbi XXXL

Hej igen.
Sitter här nu på kvällskvisten och njuter av tillvaron.
Solen har varit uppe hela dagen och vädret har varit ganska varmt men......det har blåst något Gud förbarmat. Nu gjorde det inte så mycket eftersom vi har varit in till ett par affärer, i den stora staden Malmö, inomhus bryr man sig inte, ut-i-fall-att det blåser.
På vägen hem, gjorde vi ett stopp in till Vellinge och Willys stormarknad, där vi fyllde på med varor till kyl- frys o skafferi.
Inte nog med att de har ett stort utbud, man får mycket för pengarna även om mitt hjärta slår för vår lokala ICA-handlare, är det ibland ett trevligt avbräck, att se "andra vyer".
På väg 100  vid Höllviken, vindsurfades det igen. Det är tjusigt att se dessa segel mot himlen och vindsurfarna, hur de kan hålla sig kvar på brädan samt styra densamma, det är en konst i sig.
Har försökt detta konststycke fast utan segel. Ja Herre min skapare, det var en syn för gudarna. Alla som stod och såg på, hade mungiporna uppe vid sina öron och det kändes nesligt att inte kunna stå kvar. Den ene kall-supen efter den andra, var vad jag fick som belöning och eftersom jag är (nästan) nykterist, var även det nesligt. Ja, med "suparna" alltså.
Nu har det gått ett antal år sedan detta mitt gymnastiska försök, och jag kan lova att jag inte ämnar göra om det, inte på grund av vätskan som kommer i min strupe, utan mer för att min kropp aldrig kommer kunna återfå sin forna spänst.!? om jag provar på denna bedrift NU.
Vid återkomsten till hemmet, var vi så trötta. Vi tog var sitt glas juice och ett halvt äpple för att återfå balansen, så påbörjade jag middagen, hemlagad pizza. Det var efterlängtat och gott.
På tal om att äta gott, var vi hos dottern, mågen och våra barnbarn igår, Kristi Himmelsfärdsdag.
Meningen var annars att de skulle kommit till oss på middag men de hade mycket att göra så vi beslöt att vi tog med vår middag, (lax) att tillaga och äta hos dem.
Vi skulle grilla, bestämde vi. Tyvärr var inte vädret det bästa men dottern fann på råd. Hon tog en stekpåse, lade in  laxbitarna ,  i ugnen och ni kan tro: Gott...... är inte rätta ordet, Superbt, dristar jag mig till att säga.
Dotera, smörstekte vit och grön sparris, gjorde en god sallad på små tomater, Heri Corvertes (stavningen från paketet) samt rödlök i Balsamvinäger och andra goda grönsaker som tilltugg.

Barnbarnen i väntan på kaffe o saft
Till kaffet serverades min hembakade pepparkaks-rulltårta med lingonfyllning. 
Även den blev uppskattad.

Det är alltid trevligt att vara med dottern, hennes man och deras barn, vilken skön samhörighet vi har.
På lördag, skall vi på bjudning till dem. Då träffar vi hans far, syster med  make och barn.
Det är fantastiskt att vara tillsamman. En enda stor familj, precis så skall det vara.

Till nästa blogg, säger jag, Mormor
Må gott och tag  hand om er.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar